we create

A BETTER ENVIRONMENT

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een essentieel onderdeel van ons beleid en compleet geïntegreerd in onze werkwijze. Wij zijn lid van Amfori, BSCI en BEPI én produceren in lijn met het Bangladesh Accord en het Nederlands Textiel Convenant. Samen met onze fabrieken en garenleveranciers maken wij ons sterk voor een menswaardig, milieuvriendelijk en duurzaam productieproces.

Onze Restricted Substances List (RSL) bepaalt het gebruik van chemicaliën en is door al onze fabrikanten ondertekend. Wij controleren het gebruik door productiestoffen, afvalwater en slib random te testen. Bovendien komen al onze fabrikanten stap voor stap in het Amfori BEPI-systeem, waardoor ze nog meer mogelijkheden zien om te besparen en verduurzamen.

0

Productie landen

0

Happy customers

0

Procent gemiddelde Bangladesh Accord Remediation

0

Procent BSCI geauditeerde fabrieken

0

Stuks per jaar

Ook zetten we ons in voor de productie van gerecyclede garens. Samen met de GRS-Global recycle standard, Organic Cotton én het Better Cotton Intiative stimuleren we de duurzame productie van katoen met betere werkomstandigheden en minder gebruik van pesticiden en chemicaliën. Samen met één van onze partners in Bangladesh recyclen we afval uit fabrieken waardoor Knits Only en Fully Fashion gerecyclede garens kunnen aanbieden.

Kortom: social en chemical compliance is deel van onze core business. Om zeker te zijn dat onze eisen worden nageleefd, bezoeken we onze fabrieken veelvuldig waarbij onze CR-auditors het productieproces beoordelen en advies geven voor optimalisatie. Zo streven wij naar een maatschappelijk verantwoorde productie en minimaliseren wij onze impact op het milieu.