we create

A BETTER ENVIRONMENT

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een essentieel onderdeel van ons beleid en compleet geïntegreerd in onze werkwijze. Wij zijn geautoriseerd voor het produceren en leveren van OCS, RCS, GRS, RWS, Oeko-tex, en BCI gecertificeerde artikelen. Ook produceren wij in lijn met Amfori BSCI én het Bangladesh Accord. Samen met onze fabrieken en garenleveranciers maken wij ons sterk voor een menswaardig, milieuvriendelijk en duurzaam productieproces.

De DPDB Groep heeft jarenlange relaties met de fabrieken waar elke dag onze kledingstukken ontwikkeld en geproduceerd worden. Voor het verbeteren van de sociale en milieu aspecten binnen de fabrieken en de regio’s waar er geproduceerd wordt, zijn deze lange relaties en een intensieve samenwerking van groot belang.

Door de kennis die wij als ondertekenaar van het Nederlands Textiel Convenant hebben vergaard, worden de risico’s door middel van due diligence geïdentificeerd om potentiële nadelige effecten in de eigen operaties en toeleveringsketens te beheren. Dit is een doorlopend proces dat moet worden uitgevoerd voor elke bestelling, productielocatie, materiaal en proces. Door deze methode probeert de DPDB Groep risico’s in de supply chain te voorkomen, verminderen en elimineren.

Daarnaast maken wij door middel van onze CR strategie elk jaar doelstellingen om stappen te kunnen blijven zetten op zowel de sociale als milieu aspecten. De gehele organisatie van DPDB wordt bij deze CR strategie betrokken zodat ook de inkooppraktijken op de doelstellingen worden aangepast. Daarnaast hebben alle fabrieken onze code of conduct getekend zodat voor ieder duidelijk is wat wij van elkaar verwachten op het gebied van zowel sociale als milieu aspecten.

In de afgelopen jaren zijn de fabrieken in Bangladesh verbeterd op het gebied van bouw- en brandveiligheid, maar zijn ook miljoenen werknemers in Bangladesh getraind in hun rechten op veilig werk. Als lid van het Bangladesh Accord staan wij volledig achter het streven om het werk voort te zetten en samen met andere ondertekenaars een verschil te kunnen maken voor de werknemers in de fabrieken.

Om de fabrieken waar wij mee samenwerken in Bangladesh nog beter te kunnen monitoren en helpen op zowel de sociale als milieu aspecten, hebben wij sinds 2019 een kantoor in Bangladesh opgezet met een lokaal CR team. Het CR team controleert de fabrieken door middel van een eigen interne audit. Dit gebeurt zowel aangekondigd als niet aangekondigd waardoor we een zo helder mogelijk beeld hebben van de huidige situatie in de fabrieken en dat de orders ook daadwerkelijk in deze fabrieken geproduceerd worden. Tijdens onze interne audits worden de volgende aspecten gecontroleerd:
– Volledige openbaarmaking van de productielocatie
– Volledige transparantie met betrekking tot fabrieksomstandigheden
– Geen gedwongen en gebonden arbeid
– Preventie van kinderarbeid
– Eerlijke lonen en voorkomen van buitensporige werktijden
– Geen ernstige gezondheids- en veiligheidsrisico’s
– Ethisch zakelijk gedrag

Op het gebied van milieu en duurzame grondstoffen hebben wij de afgelopen jaren ook meerdere stappen gezet. Onze Restricted Substances List (RSL) bepaalt het gebruik van chemicaliën en is door al onze fabrikanten ondertekend. Wij controleren het gebruik door productiestoffen, afvalwater en slib op willekeurige wijze te testen.

0

Productie landen

0

Happy customers

0

Procent gemiddelde Bangladesh Accord Remediation

0

Procent BSCI geauditeerde fabrieken

0

Stuks per jaar

‘Als bedrijf zetten we ons in voor de productie van gerecyclede garens en organische garens. In samenwerking met een van onze partners in Bangladesh recyclen we afval uit fabrieken, wat resulteert in gerecyclede garens van katoen, viscose en polyester die Knits Only en Fully Fashion kunnen aanbieden. Door dit proces te ondersteunen, streven we naar duurzamere productiemethoden en verminderen we de milieu-impact van onze materialen.’

Wij zijn gecertificeerd volgens het Organic Content Standard (OCS), die biologisch geteelde inhoud verifieert en deze volgt van de bron tot het eindproduct.

Wij zijn gecertificeerd volgens de Recycled Claim standaard (RCS), de producten die gecertificeerd zijn volgens de RCS bevatten gerecyclede materialen die (onafhankelijk) zijn geverifieerd in elke fase van de keten, van de bron tot aan het eindproduct.

Wij zijn gecertificeerd volgens het Global Recycled Standard (GRS). Dit betekend dat Fully Fashion en Knits Only kunnen produceren met gerecycled materiaal dat is gecertificeerd van de bron tot het eindproduct.

 

We zijn gecertificeerd volgens de Responsible Wool Standard (RWS), gecertificeerd door CUC 897048. Dit verifieert de eisen op het gebied van dierenwelzijn en landbeheer van de oorsprong van de wolvezels en volgt deze van boerderij tot eindproduct.

We zijn gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® STANDARD 100 voor de producten die we aanbieden. De OEKO-TEX® STANDARD 100 voert grondige tests uit op alle aspecten van textielartikelen om schadelijke stoffen te identificeren.

Wij zijn trots member van Better Cotton om de katoenteelt wereldwijd te verbeteren.

Wij zijn trots lid van amfori, de toonaangevende bedrijfsvereniging voor duurzame handel, die bedrijven over de hele wereld in staat stelt succesvolle en duurzame bedrijven te runnen, en ons helpt de milieu-, sociale en overheidsprestaties van onze waardeketen te verbeteren. Voor meer informatie kijk op www.amfori.org

 

We maken deel uit van het vernieuwde Internationale Akkoord, een juridisch bindende raamovereenkomst met een al lang bestaand programma voor gezondheid en veiligheid op de werkplek in Bangladesh en een nieuw programma in Pakistan vanaf januari 2023.