nl en de

Tijdlijn

DPDB heeft een rijke historie. Dat vraagt om een overzicht:


1986 Coen de Bruin en Andre du Pon, collega’s bij een groot modeconcern, trekken de stoute schoenen aan en beginnen hun eigen confectieproductiebedrijf vanuit een zolderkamer in Aalsmeer. Gedreven, enthousiast en met een dosis kennis en ervaring op zak wordt Du Pon & De Bruin geboren. De focus is de korte termijn-productie van geweven kleding. Het tekenen van patronen gaat nog op papier. (De patronenmaakster van toen is er nog steeds. Zij werkt nu digitaal!)

1991 Het bedrijf verhuist naar een modern nieuw pand op de Hornweg in Aalsmeer. Etienne Cornelisse komt de gelederen versterken. Hij legt de basis voor Blouses Only en hij wordt al snel ‘de Blousekoning’ genoemd. Succesvolle jaren volgen.

2001 Medeoprichter Andre du Pon verlaat het bedrijf om zich te gaan wijden aan het produceren van zeiljachten: iets heel anders! Etienne Cornelisse neemt zijn aandelen over en Karin Blankespoor stapt aan boord. Zij geeft gezicht aan de collectie en legt de basis voor de geweven divisie Collections.

2003 De logistiek komt in eigen beheer. Du Pon & De Bruin opent een magazijn in Geffen. Vier jaar later verhuist het distributiecentrum naar Schaijk. Op elkaar ingespeelde en ervaren collega’s behandelen hier alle leveringen.

2004 Het is tijd voor een professionele afdeling rondbrei. Maroussia Meinen versterkt het bedrijf en bouwt met haar team Knits Only. Inmiddels noemen we het bedrijf als geheel: DPDB.

2008 Noorderhuys Participaties koopt de meerderheid van de aandelen van DPDB. Ze wordt samen met het managementteam de nieuwe eigenaar. DPDB beweegt met de markt mee en opent een eigen productiekantoor in Shanghai. Primair gericht op de lange termijn-producties. Noorderhuys, de nieuwe investeerder maakt deze acquisitie mogelijk.

2009 Fully Fashion, vlakbreispecialist bij uitstek, wordt onderdeel van DPDB. Ooit opgericht door ondernemersechtpaar Reina Ovinge en Marten Korthals. Eva de Wit en Inge van Kempen vormen sinds 2010 het duo-management.

2011 Turkije is een van onze belangrijkste productielanden. Vandaar dat we een eigen productiekantoor openen in Istanbul voor de korte termijn-orders. Ergün Çamak, productie-expert binnen het bedrijf, vertrekt naar zijn tweede vaderland om het kantoor te leiden.  Inmiddels producteert DPDB meer dan zes miljoen kledingstukken per jaar!

2012 Architectenbureau Jaap Dijkman tekent voor het ontwerp van het nieuwe pand. De voorbereiding op de verhuizing van Aalsmeer naar Loenen is in volle gang. Qua interne communicatie en ICT-voorzieningen. We investeren in nieuwe tekenprogramma’s voor onze styling- en patronenafdeling. Ons nieuwe softwaresysteem draagt bij aan het nog beter op elkaar afstemmen van informatiestromen binnen productieplanning, logistiek en facturering. De coördinatie is in handen van manager Finance/PZ Judy Volwater.

© DPDB 2018 | DISCLAIMER | PRIVACY STATEMENT

Vacatures en Stages


Mensen met passie en ambitie bieden we graag een plek om zich te ontwikkelen in het vak waar we ons hart aan hebben verpand.

Op dit moment zoeken we:


Alle
vacatures