nl en de

MVO

Kleding is altijd dichtbij. Het zit letterlijk fysiek op je huid en het dient als expressie van jezelf. De consument vindt het steeds belangrijker om te weten hoe, waar en door wie de productie daarvan gebeurd. Met als uitgangspunt dat het goed is voor mens en milieu. DPDB weet dat! Wij maken ons (samen met onze fabrikanten en stoffenleveranciers) hard voor een menswaardig, chemisch veilig en duurzaam productieproces. 


Om er zeker van te zijn dat deze drie aspecten ook daadwerkelijk worden nageleefd bezoeken wij onze fabrieken over de hele wereld veelvoudig zelf. Daarbij beoordelen wij het complete productieproces naar de standaards die wij nastreven. Op deze manier bouwen wij samen met onze fabrieken aan verantwoord ondernemen. 

Dat is ook de reden waarom wij zijn aangesloten bij BSCI (Business Social Compliance Initiative). In deze organisatie zijn veel producenten, grootwinkelbedrijven en warenhuizen verenigd die verbetering van de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde supply chain voorstaan. Een van de belangrijkste werkzaamheden is de coördinatie van de audits van onze textielfabrikanten. Zij worden frequent op basis van vooraf vastgestelde criteria (code of conduct) gecontroleerd.

Bij het lidmaatschap alleen blijft het niet. Senior merchandiser, Gabrielle Frankenmolen: “ik onderhoud het contact met onze leveranciers over BSCI-gerelateerde onderwerpen en quality manuals, maar ik kijk ook naar de naleving van de REACH – regels. REACH is een Europese verordening voor chemische stoffen en staat voor Registratie, Evaluatie en Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen. We zijn bezig samen met Modint om rondom al deze belangrijke onderwerpen een beleid- en stappenplan te formuleren. Het zijn zaken die we structureel aanpakken. Te beginnen bij bewustwording en kennisdelen, zowel bij onze fabrikanten als binnen onze eigen organisatie. Binnenkort hebben we een speciale sectie op de website voor onze suppliers met ondermeer klantinstructies en wet- en regelgeving.”

 

DPDB steunt Technical College in India 

De jeugd heeft de toekomst. Jongeren met een goede opleiding des te meer. DPDB steunt daarom de Eshwar Foundation in India die jonge studenten in staat stelt een vierjarige opleiding aan het Technical College in Tamil Nadu te volgen. Dat alles, mét garantie op een baan!

 

Werkfruit plant bomen in Malawi

Fruitful Office levert DPDB wekelijks een mand vers fruit voor op de kantinetafel. Dit stimuleert gezond en bewust eten. Én voor elke mand wordt in Malawi een fruitboom geplant. Zo snijdt het (fruit)mes aan twee kanten! 

© DPDB 2018 | DISCLAIMER | PRIVACY STATEMENT

Vacatures en Stages


Mensen met passie en ambitie bieden we graag een plek om zich te ontwikkelen in het vak waar we ons hart aan hebben verpand.

Op dit moment zoeken we:


Alle
vacatures